InMotion Hosting Support Center

Outlook 2016 Not Receiving Emails.


seohawkins
Asked:
2016-01-12 2:52 pm EST

Hits: 24,907
Auto setup is working but still not getting emails through outlook. Help.

You must login before you can ask a follow up question.

You must login before you can submit an answer.

OTHER ANSWERS

0

christopherm
Staff
11,130 Points
2016-01-12 3:14 pm EST
Hello seohawkins,

Thank you for contacting us about Outlook not receiving email. I regret to hear you're having trouble.

If the auto setup worked but you're still having trouble you may want to try putting in the email settings manually.

Sometimes Outlook automatically configures the email settings falsely. For example, it may use smtp.domain.com (with your domain name, of course), but you would need to use mail.domain.com, or your server's secure hostname.

Have you had a chance to peruse our walk-through guides for Outlook?

Best,
Christopher M

You must login before you can post a comment about this answer.

0

mannic6663
2016-06-19 6:42 am EST
hi there..

it took me a couple of hours to figure this out and I had tried everything in here. and I realized that non of these actually worked. others blame the isp....WRONG...others blame the hosting...WRONG... its purely microsofts glitch.

what u should try is this.

1. open your account settings.

2. go to data files tab and double click the email you have issues with.

3. copy paste the file directory on where your .ost file is for example this:

"C:\Users\m\AppData\Local\Microsoft\Outlook\XXXXX@XXXXXXXX.com (1)(3).ost"

go and look for it in your hard drive. mine had 2 ost files for 1 email account.

XXXXX@XXXXXXXX.com (1).ost

and

XXXXX@XXXXXXXX.com (1)(3).ost

so I deleted the newest ost file which was the XXXXX@XXXXXXXX.com (1)(3).ost. that way I only had the XXXXX@XXXXXXXX.com (1).ost left in the outlook folder.

I restarted my outlook and everything started working fine.

outlook recreated a XXXXX@XXXXXXXX.com (1)(3).ost


it started downloading all emails and synchronizing again. it took 20min to do so...but its working fine ever since.

I believe that the new updates affect the .ost files.

I hope this works for every one. cause I did see a lot of responses from other Microsoft techs that did NOT make any sense.

You must login before you can post a comment about this answer.

Like this Question?

Forum Login

You are NOT logged in. You can still browse our Support Center.

To participate within our Community Support Forum:

Need more Help?

Ask the Community!

Get help with your questions from our community of like-minded hosting users and InMotion Hosting Staff.

Current Customers

Chat: Click to Chat Now E-mail: support@InMotionHosting.com
Call: 888-321-HOST (4678) Ticket: Submit a Support Ticket

Not a Customer?

Get web hosting from a company that is here to help. Sign up today!