New Site transferred but website not visible


MandiSusman
Asked:
2013-10-15 1:57 pm EST

Hits: 413
I am the technical director for JL Board Advisors and recently transferred our website from Cool Handle to InMotion. We received the email that the transfer went through, the email is working fine, the DNS servers are pointing to InMotion, but we're still getting the "Website Coming Soon" page instead of the site we had up on Cool Handle. Is there a step I'm missing? the URL is www.jlboardadvisors.com.
Thanks in advance,
Mandi Susman

You must login before you can ask a follow up question.

You must login before you can submit an answer.

OTHER ANSWERS

0

JacobIMH
Staff
9,968 Points
2013-10-15 2:09 pm EST
Hello Mandi, and thanks for your question.

I took a look at your website's DNS settings, and it does look like your domain name is already pointed to our name servers, and it does appear to be properly propagated over now as well, as you are getting mail on the server.

However it currently looks like you do not have any files uploaded to your /public_html/ directory. This directory is the root of your website, and where all your files get pulled from when accessing your website from a web-browser.

The Website Coming Soon page that you're currently seeing is our template default.htm file on your site. You can simply remove that file, or upload your own files alongside this file to see your own web pages.

I saw looking at the Google cache of your website jlboardadvisors.com, that you already have some website content. You might be interested in taking a look at my guide on performing your own website transfer for a few ways to accomplish getting your files over here.

If you had any other questions at all about how to bring things over, please let us know and we'd be glad to lend a hand!

- Jacob

You must login before you can post a comment about this answer.

Hi Jacob,
I followed all the instructions under performing your own website transfer and now have this message on the URL: Error establishing a database connection. What might I have missed?
MandiSusman
8 Points
2013-10-15 4:56 pm EST
Hello MandiSusman,

The problem has to do with how your WordPress database is configured. As per Jacob's response above, take a look at Performing your own website transfer. You need to do the database portion of it.

This means that you have to first create the database on the server here (it will be blank). Then, you need to export your old database from your old site (if you have not done so already), and import into the database server here. If you need help with this step - check out Migrating your WordPress database.

You will need to configure you WP-CONFIG.PHP file to reflect the new name of the database on the server with InMotion. Once you have the database migrated, and the wp-config.php pointed to that database, then you should see your WordPress site come up with no issues.

I hope this helps to clarify the problem! Please let us know if you require any further assistance.

Regards,
Arnel C.
Arn
17,830 Points
Staff
2013-10-15 6:05 pm EST
Like this Question?

Related Articles

It looks like there are no related articles.
Would you like to ask a question about this page? If so, click the button below!
Ask a Question

Need more Help?

Search

Ask the Community!

Get help with your questions from our community of like-minded hosting users and InMotion Hosting Staff.

Current Customers

Chat: Click to Chat Now E-mail: support@InMotionHosting.com
Call: 888-321-HOST (4678) Ticket: Submit a Support Ticket

Not a Customer?

Get web hosting from a company that is here to help. Sign up today!