InMotion Hosting Support Center

CGI Script not executing

2012-10-04 1:43 pm EST

Hits: 761
I have a cgi script on my site, called by

I created a folder named cgi-bin in /Journal and placed the script, search.cgi, inside this folder.

This script worked on my previous host but has not worked on inmotion (I transferred hosts yesterday.)

The site loads normally, but when the script is called, I get an error from the URL

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

I think I need to enable cgi in this folder, but don't see how to do it. Weirdly, some of my folders had cgi-bin subfolders already present, while others like Journal did not.

You must login before you can ask a follow up question.

You must login before you can submit an answer.

Best answer chosen by User


31,565 Points
2012-10-04 2:25 pm EST
Hello Preston,

The issue was the permission settings on the search.cgi file. It had no execution permissions. I changed the permissions from 644 to 755 and it began to work properly.

Best Regards,
Scott M

You must login before you can post a comment about this answer.

Like this Question?

Need more Help?


Ask the Community!

Get help with your questions from our community of like-minded hosting users and InMotion Hosting Staff.

Current Customers

Chat: Click to Chat Now E-mail:
Call: 888-321-HOST (4678) Ticket: Submit a Support Ticket

Not a Customer?

Get web hosting from a company that is here to help. Sign up today!