Joomla Staging Website

Category: Joomla 3

GenConnect
Asked:
2013-07-15 3:13 pm EST

Hits: 673
I am trying to create a staging area to work on the next version of my website without affecting the current live version. I called support who helped me create a Subdomain @ staging.gen-connect.com, and although we copied over all the files from the main website, anything that is extension-related is not working. Here are 2 quick examples:

1) K2 Login Module - there should be a K2 login box in the sidebar on every page except the homepage, and it's not there on the staging site.

2) AllVideoShare shows YouTube videos on our website, and in the staging area, I just see the code & not the video (perfect example is on the homepage).

When I go into my Staging Admin, it shows that the components are all installed & activated. Can anyone help me finish the last step to get the staging extensions/modules working like the live website?

You must login before you can ask a follow up question.

You must login before you can submit an answer.

OTHER ANSWERS

0

Arn
Staff
17,331 Points
2013-07-15 3:51 pm EST
Hello GenConnect,

Sorry for the problem you're having with moving your site. You need to make sure that ALL of the paths in the configuration.php file are set correctly. I looked in your config file, and it's still set as though the site were running from the default location. Please change these settings and then it should be okay.

I did a search for it on the forums and this is probably the best reference to it: Move Joomla site to a directory or subdomain.

I hope this helps to clarify the issue! Let us know if you have any further questions or concerns.

Regards,
Arnel C.

You must login before you can post a comment about this answer.

Hey Arn,

Thanks for such a quick answer. I checked out that article, but it's not really helping me out. I haven't changed any Config files yet (although I think Support did). Which files do I need to update?

Scott
GenConnect
8 Points
2013-07-15 4:23 pm EST
Hello Scott,

You primarily need to change your configuration file (configuration.php) in the root of your installation direction. Last I looked that file had not been changed. As per the link I sent you, the LIVE SITE path needs to change, since you want it running from the subdomain. Also, look at all of the other paths (such as the log and temp paths) and make sure that those all match up with the location of your installation.

Let us know if you have any further questions or concerns,

Regards,
Arnel C.
Arn
17,331 Points
Staff
2013-07-15 7:10 pm EST
Like this Question?

Related Articles

It looks like there are no related articles.
Would you like to ask a question about this page? If so, click the button below!
Ask a Question

Joomla Community Google+ Hangout #3

June 3rd, 2014

Thank you @RustyJoomla for letting me speak on the Joomla Community Google+ Hangout!

Click here to watch!

Need more Help?

Search

Ask the Community!

Get help with your questions from our community of like-minded hosting users and InMotion Hosting Staff.

Current Customers

Chat: Click to Chat Now E-mail: support@InMotionHosting.com
Call: 888-321-HOST (4678) Ticket: Submit a Support Ticket

Not a Customer?

Get web hosting from a company that is here to help. Sign up today!